ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Πρόσβαση

Αεροπορικώς

Εάν έρχεστε στη Λάρισα από το εξωτερικό, το πιθανότερο είναι να ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες έχουν δρομολόγια προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (IATA: ATH), ή/και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (IATA: SKG). Περιστασιακά ίσως σας εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου (Βόλος) (IATA: VOL) που είναι πολύ κοντά στην Λάρισα αλλά λειτουργεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με πτήσεις τσάρτερ.

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τρένο ή υπεραστικό λεωφορείο για να έρθετε στη Λάρισα είτε από Αθήνα (3+ ώρες) είτε από Θεσσαλονίκη (1,5 ώρα) – διαβάστε τις παρακάτω ενότητες.

Σιδηροδρομικώς

Η Λάρισα βρίσκεται πάνω στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα της Ελλάδας και εξυπηρετείται από πολλά δρομολόγια της Hellenic Train. Το ταξίδι από Αθήνα διαρκεί περίπου 3 ώρες ενώ από Θεσσαλονίκη περίπου 1.5 ώρες. Ο σταθμός της Hellenic Train στη Λάρισα βρίσκεται μέσα στην πόλη και εξυπηρετείται από αστικό λεωφορείο και ταξί.

Μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια όλου του δικτύου της Hellenic Train, τους χρόνους ταξιδιού, το κόστος εισιτηρίων αλλά και να κλείσετε εισιτήριο, στον διαδικτυακό τόπο της Hellenic Train.

Υπεραστικά Λεωφορεία (ΚΤΕΛ)

Ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Λάρισας (ΚΤΕΛ Λάρισας) δρομολογεί πάνω από 100 σύγχρονα λεωφορεία σε όλο το νομό, καθώς επίσης και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Ο σταθμός των ΚΤΕΛ Λάρισας βρίσκεται 5 λεπτά (βάδισμα) από το κέντρο, ενώ ξεχωριστό σταθμό σε άλλα σημεία της πόλης έχουν ΚΤΕΛ άλλων νομών που εξυπηρετούν τη Λάρισα (π.χ. τα ΚΤΕΛ Τρικάλων).

Περισσότερες πληροφορίες (δρομολόγια, κτλ) μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Αστικά Λεωφορεία

Οι Αστικές Συγκοινωνίες Λάρισας εξυπηρετούν το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα (και τους κοντινούς Δήμους) με ένα στόλο από αρθρωτά λεωφορεία, mini bus, midi bus και κανονικά λεωφορεία. Όλα τα λεωφορεία είναι προσβάσιμα από Α.Μ.Ε.Α. και φέρουν κλιματιστική μονάδα θέρμανσης ψύξης.

Αν και οι αποστάσεις στη Λάρισα είναι μικρές συγκριτικά με μεγαλύτερες πόλεις και ένα ποδήλατο (ή και περπάτημα) σε πάει σχεδόν παντού, το δρομολόγιο 9 είναι αυτό που εξυπηρετεί σε σχέση με το Γαιόπολις campus καθώς τερματίζει μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Ενδιαφέρον θα βρείτε ίσως και σε δύο ιδιαίτερες διαδρομές του αστικού, τη Διαδρομή Πολιτισμού και τη Διαδρομή Πόλεως.

Περισσότερες πληροφορίες (δρομολόγια, ωράρια, στάσεις, κτλ) θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο των Αστικών Συγκοινωνιών Λάρισας.

TAXI

Αν και υψηλότερου κόστους σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η μετακίνηση με TAXI παρέχει ευελιξία και ταχύτητα, και κάποιες φορές αποτελεί μονόδρομο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το έντονο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πιάτσες ΤΑΧΙ διασκορπισμένες σε όλη την πόλη ενώ ΤΑΧΙ σταθμεύει και εντός του Γαιόπολις campus (στο χώρο που τερματίζει και το αστικό λεωφορείο).

Ο συνεταιρισμός ταξί Λάρισας με πάνω από 500 μέλη-οδηγούς, mobile εφαρμογή (myTAXI) και ενιαία γραμμή κλίσης 18300, είναι αυτός που πιθανότατα θα σας εξυπηρετήσει.