Φοιτητικές Ομάδες

Οι φοιτητικές ομάδες δημιουργούνται από …φοιτητές (!), συνήθως στη βάση κοινών ενδιαφερόντων που μπορεί να είναι επιστημονικά, αθλητικά, πολιτιστικά, κ.α. Μια φοιτητική ομάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο έκφρασης και δημιουργικότητας και να συμβάλει σε μια περισσότερο ενδιαφέρουσα φοιτητική ζωή τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Η παγίδευση σε “κλειστές παρέες” στερεί τον πλουραλισμό στις εμπειρίες που θα πρέπει να επιδιώκει ένας φοιτητής που επιθυμεί να χτίσει μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Εξάλλου, μετά την φοιτητική ζωή ακολουθεί συνήθως η επαγγελματική όπου η λειτουργία στο πλαίσιο μιας ομάδας είναι μάλλον κανόνας παρά εξαίρεση.
Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλωσορίζει κάθε φοιτητική προσπάθεια στο παραπάνω πνεύμα, ενώ το διδακτικό προσωπικό είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τυχόν δράσεις που έχουν επιστημονική χροιά, όπως συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εμβάθυνση σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, κ.α.

Φτιάξε την επόμενη Φοιτητική Ομάδα!
Φτιάξε την επόμενη φοιτητική ομάδα και επικοινώνησε με τον κ. Κόκκορα για να την συμπεριλάβει σε αυτή τη λίστα!

NG-DSA Team
eClass: https://eclass.uth.gr/courses/DS_U_212/
Η φοιτητική ομάδα NG-DSA (Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών Ψηφιακών Συστημάτων επόμενης Γενιάς) ασχολείται με:
- Επικοινωνιακή υποδομή και τεχνολογίες Cisco.
- Ζητήματα Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων.
- Εφαρμογές V2X, WSN, Ρομποτικής και Cyber Physical Systems και Digital Twins.
- Cross Layer Βελτιστοποίηση και εφαρμογές Μηχανικής Μάθησης.
- Εφαρμογες της θεωριας πληροφοριας στα ψηφιακα συστηματα.

STEMTechEdu Team
eClass: https://eclass.uth.gr/courses/DS_U_204/
Η φοιτητική ομάδα STEMTechEdu (Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Physical Computing και STEM) ασχολείται με τη σχεδίαση συστημάτων για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εφαρμογές STEM, Physical Computing και Εκπαιδευτική Ρομποτική. Μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν στο έργο ESERO (https://esero.gr/) και να έχουν το ρόλο του μέντορα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό AstroPi (https://esero.gr/astropi/) της ESA.

WebDev Team
eClass: https://eclass.uth.gr/courses/DS_U_201/
Η ομάδα WebDev ασχολείται με τον Παγκόσμιο Ιστό και τις σχετικές με αυτόν τεχνολογίες. Δεδομένου ότι αυτές είναι πολλές και πολλοί από εσάς ασχολείστε με κάποιες εκτενώς, θα ήταν καλό να δείξετε “πράγματα” σε άλλους και να μάθετε με τη σειρά σας από άλλους. Επίσης μπορείτε να οργανώσετε events σχετικά με κάποιες διαδεδομένες πλατφόρμες όπως WordPress, React, κ.α.

AI/ML Team
eClass: https://eclass.uth.gr/courses/DS_U_202/
Η φοιτητική ομάδα AI/ML ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Ένας βασικός στόχος της ομάδας θα είναι να αναδείξει τον παράγοντα “εντυπωσιασμού” του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης / Μηχανικής Μάθησης παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, αλλά και να επιδιώξει τη διοργάνωση διαγωνισμών ή και τη συμμετοχή σε εξωτερικούς διαγωνισμούς.

Quantum Computing Team
Η Ομάδα Κβαντικής Υπολογιστικής ασχολείται με την κβαντική υπολογιστική (quantum computing) και τον προγραμματισμό κβαντικών υπολογιστών (quantum programming/software), και υπό την καθοδήγηση του κ. Σάββα συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία (Μάρτιος 2021) του QGreece, του Ελληνικού κόμβου στο παγκόσμιο οικοσύστημα κβαντικών τεχνολογιών και λογισμικού QWorld.