ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Εγκαταστάσεις

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει στη Λάρισα μεγάλη πανεπιστημιούπολη (συγκρότημα Γαιόπολις) που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της πόλης, δίπλα στην περιφεριακή οδό Λάρισας-Τρικάλων. Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στεγάζεται σε ένα από τα τρία νέα κτιριακά συγκροτήματα, σε σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

Στο συγκρότημα Γαιόπολις βρίσκεται παράρτημα του γραφείου του Πρύτανη, τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας καθώς και τα τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών που εδρεύουν στη Λάρισα. Το συγκρότημα διαθέτει αμφιθέατρα τελετών, σύγχρονη Βιβλιοθήκη, οργανωμένο συνεδριακό κέντρο και φοιτητικό εστιατόριο. Εντός του campus υπάρχει συγκρότημα φοιτητικών εστιών, ενώ στη διάθεση των φοιτητών υπάρχουν και πλούσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κλειστό γυμναστήριο με κερκίδες, όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης, ιατρείο, αίθουσες χορού και πολεμικών τεχνών, καθώς και υπαίθρια γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ, και τένις. Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αναβάθμιση μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αν και το πιθανότερο είναι να έχετε ακούσει για την αφόρητη λαρισαϊκή ζέστη του καλοκαιριού, η πανεπιστημιούπολη είναι όμορφη και λειτουργική όλες τις εποχές του χρόνου και μια γεύση σας δίνουν οι παρακάτω εικόνες:

Ακολουθεί video-παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Τμήματος.