ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Γίνε μέρος της κβαντικής επανάστασης!

από | 2021-Φεβ-7 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογίας Ηλίας Σάββας, Καθηγητής, και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το opensource οικοσύστημα Κβαντικής Υπολογιστικής QWorld (@QWorld19) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Entangling Online Event QBronze53 “Quantum Computing and Programming” (20-21 & 27-28 Φεβρουαρίου, 2021) το οποίο εκτός των άλλων θα οδηγήσει στην δημιουργία του Ελληνικού οικοσυστήματος Κβαντικού Υπολογισμού QGreece. Το workshop απευθύνεται σε όλη την κοινότητα του ΠΘ που ενδιαφέρεται για αυτήν την νέα εποχή που τείνει να δημιουργήσει η Κβαντική Υπολογιστική.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος για τεχνολογίες κβαντικού λογισμικού και αλγορίθμων ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να είναι εύκολα μέρος του. Οι κβαντικοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται φαινόμενα και ιδιότητες της κβαντομηχανικής όπως η υπέρθεση (superposition) και η κβαντική διεμπλοκή (entanglement) με στόχο την εκτέλεση υπολογισμών.

  • Υπέρθεση ονομάζεται η ιδιότητα που έχει ένα σωματίδιο να βρίσκεται σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα.
  • Η Κβαντική Διεμπλοκή είναι μια κβαντική κατάσταση κατά τη οποία δύο σωματίδια ή ομάδες σωματιδίων αλληλοεπηρεάζονται ακαριαία.

Προαπαιτούμενα για την συμμετοχή στο workshop: Γνώση βασικών αρχών προγραμματισμού με Python (λίστες, πράξεις με πίνακες) και βασικές αρχές Γραμμικής Άλγεβρας (διαχείριση πινάκων).
Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι 18 Φεβρουαρίου 2021 –  https://qworld.lu.lv/index.php/qbronze53-qgreece/