ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Διαγωνισμός European Rover Challenge

από | 2021-Μαρ-16 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός GREEK NEWSPACE SOCIETY (GrNSS), μέλος του National Space Society, και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσκαλούν φοιτητές/-τριες σε διαδικτυακή εκδήλωση στο MS Teams, το Σάββατο 20/3 και ώρα 19.00, για ενημέρωση σχετικά με σύσταση ομάδων για συμμετοχή στον διαγωνισμό European Rover Challenge.

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης στο MS Teams

Ο ετήσιος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός European Rover Challenge αποτελεί πόλο έλξης ειδικών στην πλανητική ρομποτική, εκπροσώπων της επιστήμης και των επιχειρήσεων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας (NewSpace), καθώς και σχεδιαστών τροχοφόρων ρομποτικών οχημάτων (Rovers), που προορίζονται ειδικά για τον πλανήτη Άρη. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φοιτητικές ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν ένα εξ’ ολοκλήρου δικό τους Rover, ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και να διαγωνιστούν μεταξύ τους υποβάλλοντας το Rover τους σε μια σειρά δοκιμασιών που προσομοιώνουν το αντίξοο περιβάλλον της Σελήνης και του Άρη.

Στην εκδήλωση, μέλη του Δ.Σ. του GRNSS καθώς και συντελεστές και σύμβουλοι του έργου, θα ενημερώσουν τους φοιτητές:

  • για τον οργανισμό GrNSS, την υπόστασή του και τα έργα του, και
  • για το διαγωνισμό European Rover Challenge, και ειδικότερα για την υποομάδα Λογισμικού και Τηλεπικοινωνιών (Software / Telecom).

 

Δείτε τη φόρμα συμμετοχής στην υπο-ομάδα Software/Telecom ή ακολουθήστε το QR code:

Η μπροσούρα της εκδήλωσης σε PDF αρχείο: