ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Παρουσίαση ΤΨΣ σε 1ο & 2ο ΓΕΛ Λάρισας

από | 2021-Απρ-18 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων σε μαθητές και μαθήτριες του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Λάρισας

Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τη Δευτέρα 5 Απριλίου και την Τετάρτη 7 Απριλίου, δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς μαθητές και μαθήτριες του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, αντίστοιχα. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μαθητές της Γ’ Λυκείου, εκπαιδευτικοί Πληροφορικής καθώς και οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης των δύο σχολείων.

Σκοπός των δύο εκδηλώσεων ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και τα μαθήματά του, που καλύπτουν πλήρως την περιοχή γνώσεων της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών και επιπλέον εστιάζουν σε εφαρμογές Ψηφιακών Συστημάτων σε κατευθύνσεις συνδεδεμένες με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων.

Οι δύο παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Καθηγητή κ. Βασίλη Γερογιάννη. Το Τμήμα ευχαριστεί τους συμμετέχοντες μαθητές των δύο Λυκείων για το ενδιαφέρον τους. Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Δημήτριο Γιακοβή, Καθηγητή Πληροφορικής στο 1ο ΓΕΛ Λάρισας, και Ρίζο Χαλιαμπάλια, Καθηγητή Πληροφορικής στο 2ο ΓΕΛ Λάρισας για την υποστήριξη της εκδήλωσης, καθώς και τους Διευθυντές των δύο σχολείων, κα Ακριβούλα Γεράκη (1ο ΓΕΛ) και κ. Χριστόφορο Γιαλαμά (2ο ΓΕΛ) για τη διαδικτυακή φιλοξενία.