ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Παρουσίαση ΤΨΣ στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας

από | 2022-Φεβ-24 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Την Τρίτη 22/2/2022, το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας, συνδιοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Οι Σύγχρονες Εξελίξεις στα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Βιομηχανίας 4.0 και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα»

Η εκδήλωση απευθύνονταν προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας. Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Δρ. Βασίλης Γερογιάννης.

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων που καλύπτει πλήρως την περιοχή γνώσεων της Πληροφορικής, παρέχοντας επίσης ένα πλήθος μαθημάτων επιλογής που σχετίζεται με τις εφαρμογές των Ψηφιακών Συστημάτων στα πεδία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Τονίστηκε η δυνατότητα που δίνεται στους φοιτητές για εκπόνηση πρακτικής άσκησης στο περιβάλλον εταιρειών Πληροφορικής καθώς και η ευκαιρία απόκτησης πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στην Πληροφορική. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αναφορά στις σύγχρονες εξελίξεις στις περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Μηχανικής Μάθησης, της Ανάλυσης Δεδομένων Μεγάλου Όγκου, της Ρομποτικής και της Βιομηχανίας 4.0. Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες για τις επαγγελματικές δυνατότητες και για τις εξαιρετικές προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στην αγορά εργασίας.

 

Ως Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας κ. Χρήστο Λιάμτσιο, τον Καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Δημήτρη Γιακοβή και κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας για τη συμμετοχή και για το ενδιαφέρον τους.