ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Παρουσίαση ΤΨΣ σε 4ο ΓΕΛ Κατερίνης

από | 2022-Μαρ-15 | Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Την Παρασκευή 4/3/2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 4ου  Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κατερίνης. Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Δρ. Βασίλης Γερογιάννης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (ΤΨΣ) με έδρα τη Λάρισα, που παρέχει στους φοιτητές εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε σύγχρονα πεδία των επιστημών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών καθώς και στις τεχνολογίες και τις εφαρμογές των Ψηφιακών Συστημάτων (δηλ. των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων που αποθηκεύουν, επεξεργάζονται και μεταδίδουν πληροφορίες σε ψηφιακή μορφή).

Τονίστηκε η βασική διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος, συγκριτικά με προγράμματα σπουδών άλλων, συναφών με την Πληροφορική πανεπιστημιακών τμημάτων, δηλαδή η έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών συστημάτων με εφαρμογή σε ανερχόμενους τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Transformation) όπως στην Πρωτογενή Παραγωγή, στη Βιομηχανία, στο Περιβάλλον, στην Εκπαίδευση, στην Ιατρική κλπ.

Ως Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τον Διευθυντή του 4ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κατερίνης (και Διδάσκοντα ΠΔ 407/80 του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων) Δρ. Γεώργιο Μακρή και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου για τη συμμετοχή και για το ενδιαφέρον τους.