ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Μετεγγραφή στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

από | 2022-Νοέ-7 | 1ης Σελίδας, Φοιτητικά

Όσοι φοιτητές έχουν λάβει μετεγγραφή/μετακίνηση στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (Λάρισα) για το ακαδ. έτος 2022-2023, υποχρεούνται μέχρι την Δευτέρα 14/11/2022 να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος .

Η έγκριση των μετεγγραφών/μετακινήσεων τελεί υπό την αίρεση του ελέγχου των δικαιολογητικών από το Τμήμα υποδοχής. Οι αιτούντες τη μετεγγραφή/μετακίνηση φοιτητές δεν πρέπει να διαγραφούν από το Τμήμα προέλευσή τους, πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών και την έγκριση της μετεγγραφής/ μετακίνησης τους, για την οποία θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς ή με email, σύμφωνα με τα στοιχεία επικοινωνίας που δήλωσαν στην ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής/ μετακίνησης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ THN ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

  1. Υπογεγραμμένη τη δήλωση στοιχείων του φοιτητή (διατίθεται ηλεκτρονικά στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τμήματος).
  2. Την οριστικοποιημένη ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής/μετακίνησης που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου του ΥΠΑΙΘ.
  3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου
  4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (εντός του τρέχοντος έτους).
  5. Βεβαίωση εγγραφής (πιστοποιητικό φοίτησης) από το Τμήμα/Σχολή προέλευσης.
  6. Όποιο/α δικαιολογητικό/α χρησιμοποιήθηκε/αν ως κριτήριο/κριτήρια για τη χορήγηση της μετεγγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή, με βάση τις οδηγίες που περιγράφονται στην 121935 /Ζ1/Ζ1/05.10.2022 εγκύκλιο των μετεγγραφών/μετακινήσεων και συγκεκριμένα:

 

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα ή γονέων του, στην περίπτωση που ο αιτών μοριοδοτείται ως ορφανός από τον ένα ή και από τους δύο γονείς
  • Στην περίπτωση πολυτέκνων, Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, το οποίο συνοδεύει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας (παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν. 4316/2014)
  • Πιστοποιητικό αναπηρίας του αρμοδίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην περίπτωση που ο αιτών μοριοδοτείται λόγω αναπηρίας 67% και άνω των γονέων ή τέκνων ή αδελφών ή συζύγου του ή βεβαίωση της επιτροπής της υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) κοινής υπουργικής απόφασης, ότι τα μέλη της οικογένειας του αιτούντος (οι γονείς, τα τέκνα, τα αδέλφια ή ο/η σύζυγος) πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις όπου έχει χορηγηθεί πριν την 1.9.2011 επ’ αόριστον ποσοστό αναπηρίας, από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των Νομαρχιών, της Περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ή από Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Ελληνικής Αστυνομίας, δεν απαιτείται εκ νέου εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α.
  • Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή από τον νόμιμα εκτελούντα χρέη συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Ε.Σ.Υ. ή από τον Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής, στην περίπτωση που ο αιτών δηλώνει ότι έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις, που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ. 151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) Κ.Υ.Α, όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει. Στην εν λόγω γνωμάτευση δέον όπως αναφέρεται επακριβώς η πάθηση όπως ορίζεται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α.

Σημείωση για τα εισοδηματικά κριτήρια: Στην περίπτωση που ο αιτών τη μετεγγραφή έχει μοριοδοτηθεί για τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά έχει παραλείψει να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενός ή και των δύο γονέων/κηδεμόνων ή συζύγου, πρέπει να υποβάλλει επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, και τα κάτωθι δικαιολογητικά, ανάλογα με τον λόγο τον οποίο έχει επικαλεστεί για τη μη δήλωση ΑΦΜ:

  • ‘’Ο ΓΟΝΕΑΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Ή Ο/Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΘΑΝΩΝ’’: Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος.
  • ‘’Ο ΓΟΝΕΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ’’: Δικαστική απόφαση, με την οποία ο ένας γονέας έχει αποκτήσει την επιμέλεια του αιτούντος τη μετεγγραφή/μετακίνηση φοιτητή.
  • ‘’ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΟΣ’’: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει ο γάμος του αιτούντος τη μετεγγραφή/μετακίνηση φοιτητή, ο οποίος έχει δηλώσει τον ΑΦΜ του συζύγου και όχι των γονέων/ κηδεμόνων.
  • ‘’ΕΙΜΑΙ ΤΕΚΝΟ ΑΓΑΜΟΥ ΓΟΝΕΑ’’: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών είναι τέκνο άγαμου γονέα.
  • ‘’ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ/Η’’: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει το διαζύγιο του φοιτητή.
  • ‘’ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ’’: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει ότι συντρέχει η ιδιότητα της άγαμης μητέρας στο πρόσωπο της αιτούσης τη μετεγγραφή φοιτήτριας.
  • ‘’Ο ΓΟΝΕΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’’: Έγγραφο των αρχών της αλλοδαπής με επίσημη μετάφραση, από το οποίο να προκύπτει ότι ο γονέας, o ΑΦΜ του οποίου δεν δηλώθηκε, έχει μόνιμη κατοικία στη χώρα αυτή.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μόνο για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στο ποσοστό του 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων (αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές), επιπρόσθετα απαιτούνται και τα εξής:

  • Στην περίπτωση που ο αδελφός του δικαιούχου αποποιείται το δικαίωμα μετεγγραφής/ μετακίνησης, υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη δήλωση αποποίησης μετεγγραφής/μετακίνησης του αδελφού του
  • Βεβαίωση Τμήματος, από την οποία να προκύπτει ότι ο αδελφός/αδελφή είναι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, α) φοιτητής προπτυχιακού κύκλου σπουδών Τμήματος Α.Ε.Ι/Α.Ε.Α. και δεν έχει υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης ο οποίος προβλέπεται για την απονομή του τίτλου σπουδών και β) υπεύθυνη δήλωση του αδελφού που είναι φοιτητής ότι δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Βεβαίωση του Τμήματος προέλευσης για τον τρόπο εισαγωγής του αιτούντα
  • Αντίγραφο του Ε1 τελευταίου φορολογικού έτους (2021), καθώς και λογαριασμό Δημόσιας Επιχείρησης και Οργανισμού (ΔΕΚΟ), προς τον σκοπό της απόδειξης του τόπου της μόνιμης διαμονής των γονέων
  • Αντίγραφο του Ε9 των ιδίων ή των γονέων προς τον σκοπό της απόδειξης της πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας κατοικίας των ιδίων ή των γονέων
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα, εάν ο φοιτητής έχει δηλώσει ορφανός από τον ένα ή και από τους δύο γονείς
  • Αντίγραφο δικαστικής απόφασης για ανάθεση της επιμέλειας του τέκνου εφόσον οι γονείς είναι διαζευγμένοι

Τονίζεται πως οι μετεγγραφόμενοι στο Τμήμα μας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβάλλουν αίτημα για τη διαγραφή τους από το Τμήμα προέλευσης τους, πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών από πλευράς μας (θα γίνει η σχετική ενημέρωση από τη Γραμματεία του Τμήματος).