ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

από | 2022-Δεκ-7 | 1ης Σελίδας, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες, Φοιτητικά

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών που θα διεξαχθεί στις 9 & 10 Δεκεμβρίου στην πόλη της Λάρισας, στο κτίριο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Ισόγειο, σύμπλεγμα “Γαιόπολις”.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και η προώθηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας των μελών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, εργαστήρια και στρογγυλά τραπέζια) ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου, με ώρα προσέλευσης από 13:00 και μετά. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από παράλληλα εργαστήρια την Παρασκευή καθώς και mentoring, έως τις 20:00.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με το εργαστήρι «Δεξιότητες Pitching» στις 11:00, και έπειτα θα ακολουθήσει η διαδικασία παρουσίασης των ιδεών των ομάδων

Στις 17:00 με 19:00 θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με τίτλο Οι προοπτικές ανάπτυξης του Οικοσύστηματος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΠΘ με προσκεκλημένους επιχειρηματίες του τοπικού οικοσυστήματος και όχι μόνο, καθηγητές και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, παρουσία των φοιτητών/τριών.

Στο τέλος του διαγωνισμού, ώρα 19:00, θα γίνει η αξιολόγηση των ιδεών των ομάδων και η ανακοίνωση των 3 νικητήριων ομάδων.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης “Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».