ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας

από | 2023-Φεβ-7 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Την Παρασκευή 27/01/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (ΤΨΣ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Βασίλειο Γερογιάννη και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος κ Όμηρο Ιατρέλλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΔΕ).

Μέσω του προγράμματος αυτού, θα προσφερθεί στο εαρινό εξάμηνο στους φοιτητές του Τμήματος η δυνατότητα να ερευνήσουν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι παιδαγωγικές πρακτικές εντός της σχολικής αίθουσας, να αξιολογήσουν και να παρατηρήσουν συστηματικά τις πρακτικές αυτές και να αναστοχαστούν μέσω αυτής της βιωματικής εμπειρίας τους.

Οι μαθητές της Γ λυκείου συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο καθηγητή πληροφορικής κ. Δημήτριο Γιακοβή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα ΤΨΣ, καθώς και την εφαρμογή του αντικειμένου του όρου του ψηφιακού μετασχηματισμού στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της σύγχρονης κοινωνίας και της ανθρωπότητας.

Επίσης, παρουσιάστηκαν ακροθιγώς οι σύγχρονες τάσεις και ανακαλύψεις της επιστήμης της πληφορορικής που αλλάζουν σημαντικά τον κόσμο γύρω μας όπως η αλματώδης πρόοδος σε συγκεκριμένους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξέφρασαν τις σκέψεις τους στη συζήτηση που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε θερμά το 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας για τη θερμή υποδοχή και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την πολύτιμη βοήθειά της.