ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Παρουσίαση του ΤΨΣ στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

από | 2023-Φεβ-24 | 1ης Σελίδας, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (ΤΨΣ) Καθηγητής Βασίλης Γερογιάννης επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων (https://1epal-trikal.tri.sch.gr/), όπου και παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου το Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΨΣ καθώς και τις προοπτικές  που ανοίγονται στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων του τμήματος.

Στην παρουσίαση του ΤΨΣ τονίστηκε ιδιαίτερα στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ότι η επιλογή Πανεπιστημιακών σπουδών στο ΤΨΣ οδηγεί σε εκπαίδευση ανώτατου επιπέδου στα σύγχρονα πεδία των επιστημών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών και των εφαρμογών των Ψηφιακών Συστημάτων σε διάφορα πεδία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δηλαδή σε περιοχές με επαγγελματικές προοπτικές που έχουν άμεση συνάφεια με την επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχεται από το 1ο ΕΠΑΛ.

Στη συνάντηση με το Διευθυντή και τους Καθηγητές του 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ο κ. Γερογιάννης ενημερώθηκε για τις εξαιρετικές εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου που υποστηρίζονται μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων λειτουργεί ένα πολύ σύγχρονο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ρομποτικής που περιλαμβάνει υπολογιστές, tablets, εξοπλισμό ρομποτικής, scanner, εξοπλισμό τηλε-διασκέψεων, τρισδιάστατο εκτυπωτή καθώς και drone. Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πρόσφατα τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Πιστοποιητικό Αριστείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Επίσης, το σχολείο έχει εκδώσει και παρέχει δωρεάν στην εκπαιδευτική κοινότητα μια σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών εγχειριδίων, σε τεχνολογικά αντικείμενα όπως είναι «Εφαρμογές Arduino για το περιβάλλον», «Τρισδιάστατη Σχεδίαση» και «Προγραμματισμός Υπολογιστών με τη γλώσσα Python».

Ευχαριστούμε για την υποδοχή και για τη φιλοξενία το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας κ. Νικόλαο Ντόγκα, τους Καθηγητές του Τομέα Πληροφορικής του Σχολείου κ. Γεώργιο Γίδα, κ. Ευάγγελο Μαντζάνα και κ. Χρήστο Ευσταθίου καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για τη συμμετοχή και για το ενδιαφέρον τους.