ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Αμοιβόμενη θέση υποψήφιου διδάκτορα στο Εργαστήριο Ασύρματων και Κινητών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων

από | 2024-Φεβ-2 | 1ης Σελίδας, Προκήρυξη Θέσεων, Φοιτητικά

Υπάρχει διαθέσιμη θέση για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Εργαστήριο Ασύρματων και Κινητών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων (wimots.ds.uth.gr) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί πλήρως (ή μερικώς για όσους εργάζονται) από σχετικά ερευνητικά έργα στην περίοδο 2024-2026. Η εκπόνηση της διατριβής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μερικώς και εξ αποστάσεως.

Περιγραφή αντικειμένου θέσης

Η διδακτορική έρευνα θα εστιάσει σε ζητήματα διαχείρισης πόρων στις αναδυόμενες τεχνολογίες των δικτύων της 6ης Γενιάς Κινητών Επικοινωνιών. Ειδικότερα η έρευνα αφορά στην ανάπτυξη αλγορίθμων και τεχνικών για την εξασφάλιση ποιότητας υπηρεσιών (QoS) ή ποιότητας εμπειρίας (QoE) σε υπέρπυκνα ασύρματα δίκτυα μέσω των αντίστοιχων KPIs (Key Performance Indicators) που προδιαγράφονται για τα επερχόμενα δίκτυα της 6ης γενιάς. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές μηχανικής μάθησης για την υποστήριξη των μελετόμενων και αναπτυσσόμενων τεχνικών. Τέλος, θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός και τα πακέτα λογισμικού του εργαστηρίου Ασύρματων και Κινητών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων για την ανάπτυξη και λειτουργία πλατφορμών δοκιμών (testbeb) για δίκτυα Μ2Μ (machine to machine) για την επικύρωση των προτεινόμενων μηχανισμών.

Επιθυμητά προσόντα υποψηφίων

  • Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ, ή συναφές ισοδύναμο με integrated MSc, ή Πτυχίο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ή συναφές με κατοχή MSc στην περιοχή των Τηλεπικοινωνιών και των Δικτύων.
  • Εμπειρία σε Matlab, Python, Labview.

Στοιχεία επικοινωνίας και υποβολή βιογραφικών:  

Γεώργιος Καρέτσος
Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λάρισα
e-mail: karetsos@uth.gr

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων και βιογραφικών: 25-02-2024.

Δείτε και τη σχετική ανακοίνωση στο site του εργαστηρίου: https://wimots.ds.uth.gr/el/2024/02/yd2024ab/