ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Digital Systems Event #01: Πέμπτη, 22-Απρ-2021 @18:30

Τα Digital Systems Events είναι ανοικτές διαδικτυακές εκδηλώσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  που αφορούν σε διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές που έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και των εφαρμογών Ψηφιακών Συστημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Περισσότερα στη σελίδα των Digital Systems Events.

Επαγγελματικό Mέλλον:
Τα όνειρα, οι επιλογές και οι πραγματικότητες!

“Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η πορεία μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας. Είναι! Αλλά όχι μόνο.” 

Ο Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας θα μοιραστεί με τους φοιτητές και με τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τις εμπειρίες του, την πορεία του (ξεκινώντας από τα Σέρβια Κοζάνης και φτάνοντας στο να ιδρύει διεθνώς επιτυχημένες high-tech εταιρείες με έδρα τη Silicon Valley), τα λάθη του, αλλά και τις επιλογές που θα έκανε αν ξεκινούσε ξανά σήμερα!

Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας - Σύντομο Βιογραφικό

LG Ads (ex Alphonso Inc)

Ο Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας κατάγεται από τα Σέρβια Κοζάνης όπου και τελείωσε το λύκειο το 1987. Αποφοίτησε το 1992 ως διπλωματούχος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, του Πολυτεχνείου Πατρών. Το διάστημα 1993-1995 συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ ως υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Computer Engineering Department (Univ. of California, Santa Cruz), το 1995 και 1997 αντίστοιχα, στο χώρο των δικτύων δεδομένων υψηλών ταχυτήτων. Στην περίοδο 1997-2000 εργάστηκε ως ερευνητής στα Bell Labs της εταιρείας ΑΤ&Τ όπου και βραβεύτηκε για το έργο του με το Bell Labs President’s Gold Award.

Το 2000 ίδρυσε την εταιρεία Xebeo Communications που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των οπτικών δικτύων και οπτικών διακοπτικών συστημάτων, που λειτουργούν σε ρυθμούς διαμεταγωγής της τάξης των πολλών terrabits/sec. Η Xebeo Communications εξαγοράστηκε από την πολυεθνική επιχείρηση UTStarcom, Inc. το 2003. Το 2005 ανέλαβε ως επικεφαλής ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στα Bell Labs. Τα συστήματα και οι τεχνικές λύσεις που σχεδίασε ή επέβλεψε διαχειρίζονται ακόμα και σήμερα το 90% των κλήσεων κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ.

Το 2012 ίδρυσε την εταιρεία Alphonso Inc. Εκτός από ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, εργάζεται ως Τεχνικός Διευθυντής (CTO και VP Engineering) έχοντας την ευθύνη για την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) προϊόντων, λύσεων και τεχνολογιών διαχείρισης δεδομένων τηλεθέασης και εφαρμογών για Smart TVs. Το Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία Alphonso Inc. εξαγοράστηκε από την πολυεθνική LG Electronics και συνεχίζει τη δραστηριότητά της ως LG Ads με αντικείμενο την εξέλιξη και χρήση τεχνολογιών επεξεργασίας μαζικών δεδομένων τηλεθέασης (big data) με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) για εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως διαφήμιση, κ.α.

Ο Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας έχει εκπονήσει περισσότερες από 15 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή συνέδρια και σε ερευνητικά περιοδικά, και έχει περισσότερες από 50 διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες.