ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Digital Systems Events

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προγραμματίζει τη διοργάνωση σειράς ανοικτών διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο Digital Systems Events. Στο πλαίσιο αυτών θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές που έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες, στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και των εφαρμογών των Ψηφιακών Συστημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οι ομιλητές μπορεί να είναι διακεκριμένοι επιστήμονες (ακαδημαϊκοί/ερευνητές), καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, και γενικότερα πρόσωπα με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις στο ευρύτερο πεδίο των Ψηφιακών Συστημάτων και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Οι διαλέξεις στα Digital Systems Events απευθύνονται πρωτίστως προς τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, αν εργαστούν (ως φοιτητές) συστηματικά και με πάθος στο ευρύτερο πεδίο σπουδών τους. Επιπρόσθετα, τα Digital Systems Events απευθύνονται και προς κάθε φοιτητή και μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ανοικτή θα είναι η πρόσβαση και προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη (π.χ. μαθητές Λυκείου, γονείς, κτλ).

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατφόρμα MS Teams. Δεν απαιτείται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής (αν και υπάρχει σχετική) καθώς το μόνο που απαιτείται είναι ένας σύγχρονος web browser. Η διεύθυνση της κάθε εκδήλωσης θα ανακοινώνεται έγκαιρα στο παρόν site και στο Facebook του Τμήματος.

 

Επόμενο Digital System Event

θα ανακοινωθεί

Παλαιότερα Digital System Events

Digital Systems Event #02: Πέμπτη, 20-Μαΐου-2021 @18:00

Από την Έρευνα στην Πράξη – τα Μαθηματικά των Πάντων

“Η δουλειά μου είναι τα εφαρμοσμένα μαθηματικά σε διάφορα πεδία, ένα σημαντικό της όμως κομμάτι είναι η μαθηματική ανάλυση (analytics) των επιδημιών.”

Δρ. Κίμων Δρακόπουλος (Dr. Kimon Drakopoulos) είναι Επίκουρος καθηγητής στην Επιστήμη των Δεδομένων και Λειτουργιών (Data Sciences and Operations) στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια των ΗΠΑ (University of Southern California – USC Marshall School of Business) και βασικό μέλος της ομάδας που ανέπτυξε το σύστημα στοχευμένης δειγματοληψίας για εντοπισμό ασυμπτωματικών ταξιδιωτών με Covid-19 στα σημεία εισόδου της χώρας. Ο Δρ. Δρακόπουλος θα παρουσιάσει τη διαδρομή του στην έρευνα και στην πράξη των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και της Επιστήμης των Δεδομένων.

Δείτε το βιογραφικό του ομιλητή και τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη.

Digital Systems Event #01: Πέμπτη, 22-Απρ-2021 @18:30

Επαγγελματικό Mέλλον: Τα όνειρα, οι επιλογές και οι πραγματικότητες!

“Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η πορεία μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας. Είναι! Αλλά όχι μόνο.” 

Ο Δρ. Λάμπρος Καλαμπούκας θα μοιραστεί με τους φοιτητές και με τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τις εμπειρίες του, την πορεία του (ξεκινώντας από τα Σέρβια Κοζάνης και φτάνοντας στο να ιδρύει διεθνώς επιτυχημένες high-tech εταιρείες με έδρα τη Silicon Valley), τα λάθη του, αλλά και τις επιλογές που θα έκανε αν ξεκινούσε ξανά σήμερα!

Δείτε το βιογραφικό του ομιλητή και τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη.