ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Διαδικασία έκδοσης ακαδημαϊκής ταυτότητας

από | 2020-Οκτ-8 | Φοιτητικά

Προαπαιτούμενα – Σημεία Προσοχής

  1. Πανεπιστημιακό email: Θα πρέπει να έχετε ήδη πανεπιστημιακό email, δηλαδή τύπου *@uth.gr, καθώς θα πιστοποιηθείτε μέσω αυτού.
  2. Φωτογραφία: Η φωτογραφία που θα εισάγετε πρέπει να είναι παρόμοια με τη φωτογραφία στην αστυνομική σας ταυτότητα. Έντονη διαφορά οδηγεί στην απόρριψη της αίτησης.
  3. Όνομα & Επώνυμο: Θα πρέπει να τα γράψετε ακριβώς όπως αναγράφονται στην αστυνομική σας ταυτότητα, τόσο στα Ελληνικά όσο και στην εκδοχή με λατινικούς χαρακτήρες.
  4. Τόπος κατοικίας: Ο τόπος κατοικίας σας είναι ο τόπος που μένει η οικογένειάς σας. Ο τόπος σπουδών είναι τόπος διαμονής. Αν στον τόπο κατοικίας γράψετε “Λάρισα” ενώ η οικογένειά σας δεν κατοικεί στη Λάρισα, δε θα έχετε την ανάλογη έκπτωση στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς όταν θα ταξιδεύετε στον τόπο της κατοικίας σας.
  5. Αριθμός κινητού τηλεφώνου: Τον αριθμό κινητού που θα δηλώσετε είναι σημαντικό να μην τον αλλάξετε, γιατί σε αυτόν θα λάβετε μήνυμα για να παραλάβετε την ακαδ. ταυτότητα. Αν αλλάξετε αριθμό τηλεφώνου θα χάσετε την ειδοποίηση, το δελτίο της ακαδ. ταυτότητας θα ακυρωθεί και θα χρειαστεί να υποβάλετε νέα αίτηση.
  6. Τόπος διανομής: Θα γράψετε που θέλετε να παραλάβετε την ακαδ. ταυτότητα. Λογικά θα είναι ο τόπος κατοικίας ή ο τόπος διαμονής.
  7. Αποθήκευση – Οριστική υποβολή: Θα κάνετε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ” όπου προβλέπεται και στο τέλος θα κάνετε “ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ” και “ΟΚ“. Αν δεν κάνετε οριστική υποβολή, δε θα αποσταλεί το αίτημά σας για απόκτηση ακαδημ. ταυτότητας.

Διαδικασία

  1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://academicid.minedu.gov.gr/ όπου βρίσκεται η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας.
  2. Επιλέξτε πάνω δεξιά το Εγγραφή/Είσοδος.
  3. Αριστερά της σελίδας επιλέγετε την καρτέλα: Προπτυχιακός Φοιτητής
  4. Εμφανίζεται ένα πεδίο με όλα τα ΑΕΙ της χώρας. Επιλέγετε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κάνετε κλικ στη λέξη Επιβεβαίωση.
  5. Εισάγετε τους κωδικούς που έχετε λάβει (username και password) και πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ.
  6. Εμφανίζεται η 1η καρτέλα που λέγεται Προετοιμασία Αίτησης
    • Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας — ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    • Εισάγετε φωτογραφία — ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    • Επιλέγετε το σημείο διανομής — ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    • Προεπισκόπηση της αίτησής σας — ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
    • Προεπισκόπηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας — ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  7. Εμφανίζεται η 2η καρτέλα που λέγεται Οριστική Υποβολή
    • Τσεκάρετε εκεί που γράφει ότι “όσα δηλώθηκαν είναι ακριβή και ορθά”.
    • Πατάτε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
    • Εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο γράφει: “δεν μπορείτε να κάνετε μεταβολή των στοιχείων σας”, δηλαδή αν προχωρήσετε δεν μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία σας. Εφόσον όλα είναι εντάξει πατάτε ΟΚ.