ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Παρουσίαση ΤΨΣ σε Λύκεια Νέου Μοναστηρίου και 5ου Λαμίας

από | 2021-Μάι-18 | Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες

Την Πέμπτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προς μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου-Λυκείου Νέου Μοναστηρίου, καθώς και του 5ου Λυκείου Λαμίας. Την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν σε αυτή με ερωτήσεις, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης των σχολείων.

Η παρουσίαση εστίασε στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και τις προοπτικές που αυτό δημιουργεί στους αποφοίτους του. Τα βασικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος καλύπτει πλήρως την περιοχή γνώσεων της Πληροφορικής, ενώ ένα πλήθος μαθημάτων επιλογής που σχετίζεται με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, επιτρέπει στους φοιτητές να διαμορφώσουν τη δική τους σύγχρονη κατεύθυνση ειδίκευσης. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορά στις επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές των αποφοίτων του Τμήματος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, κ. Απόστολο Ξενάκη.

Το Τμήμα ευχαριστεί τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες των δύο Λυκείων για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Παπαστεργίου Γεώργιο και Καλτσά Ιωάννη, καθηγητή Πληροφορικής και Διευθυντή αντίστοιχα, στο Γυμνάσιο–Λύκειο Νέου Μοναστηρίου, τον κύριο Γώγο Ιωάννη, καθηγητή Πληροφορικής στο 5ο Λύκειο Λαμίας, καθώς και την κα. Κουκούμπα Αγαθή, Υποδιευθύντρια και τον κ. Σπαλιώρα Κων/νο, Διευθυντή του 5ου Λυκείου Λαμίας, για τη διαδικτυακή φιλοξενία.