ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Χειμερινό Σχολείο INVEST, Οκτ-Νοε 2021

από | 2021-Οκτ-12 | 1ης Σελίδας, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες, Φοιτητικά

Αγαπητοί Φοιτητές (τριες) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Καταρχάς σας εύχομαι καλό ακαδημαϊκό έτος με υγεία και δύναμη!

Σε συνέχεια του επιτυχημένου INVEST Summer School που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo του έργου INVEST Innovations of Regional Sustainability: European University Alliance, με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων Slovak University of Agriculture in Nitra (Slovakia), University of Agribusiness and Rural Development (Bulgaria), University of Thessaly (Greece), Karelia University of Applied Sciences (Finland), Van Hall Larenstein University of Applied Sciences (the Netherlands), το Ίδρυμά μας διοργανώνει το INVEST 2021 Winter School.

Αντικείμενο του Winter School είναι Use of Artificial Intelligence to support regional sustainable development και απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που βρίσκονται στο δεύτερο έτος σπουδών, αλλά και σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, με προαπαιτούμενο συμμετοχής την επαρκή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και την όρεξη για απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. περίοδο τριών εβδομάδων [18/10-07/11/2021] όπου θα λάβουν χώρα προπαρασκευαστικές διαλέξεις (σε σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή) και team-building δραστηριότητες,
  2. περίοδο μιας εβδομάδας όπου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από εμπειρογνώμονες καθώς επίσης και το hackathon [08-15/11/2021], και
  3. τριήμερο [16-18/11/2021] όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική ολοκλήρωση και η υποβολή των εκθέσεων από τους φοιτητές.

Επισημαίνεται ότι όλες οι δράσεις του Winter School θα πραγματοποιηθούν online και δεν υπάρχουν δίδακτρα συμμετοχής. Με μεγάλη δε χαρά και τιμή ανακοινώνουμε ότι το Keynote Lecture θα δώσει η διακεκριμένη και εκλεκτή συνάδελφος, Δρ. Χατζηγεωργίου Άρτεμις, Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Π.Θ.

Θα ήθελα λοιπόν να σας καλέσω να συμμετάσχετε σ’ αυτή την σημαντική και πολύτιμη δράση απόκτησης γνώσης και εμπειριών. Προς τούτο παρακαλώ όπως βρείτε το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς επίσης και τη σχετική ενημερωτική σελίδα με την αίτηση συμμετοχής.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι το Winter School, βάσει και της υπ.αριθμο 254/25-6-2021 απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος, αποδίδει 5 ECTS, όπου δύναται να αναγνωριστούν – προσμετρηθούν από το εκάστοτε πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθεί ο κάθε φοιτητής.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων και ελπίζω να σας συναντήσουμε διαδικτυακά στο INVEST 2021 Winter School.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Σαμαράς
Καθηγητής Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων
Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου INVEST – European Universities