ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών (2022-2023)

από | 2022-Οκτ-17 | 1ης Σελίδας, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες, Φοιτητικά

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσε (στις 12 Οκτωβρίου 2022) εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης για τους νεοεισαχθέντες (πρωτοετείς) φοιτητές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023.

Τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος καλωσόρισε, αρχικά, ο Πρύτανης του ιδρύματος Καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης, ο οποίος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες για την απόκτηση σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων, που τους προσφέρονται από το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης χαιρετισμό, ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογίας και Καθηγητής του Τμήματος, Καθηγητής κ. Ηλίας Σάββας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Καθηγητής κ. Βασίλειος Γερογιάννης έκανε στους πρωτοετείς φοιτητές αναλυτική ενημέρωση/παρουσίαση για το Πρόγραμμα Σπουδών και για τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, τονίζοντας τη σημασία της συστηματικής μελέτης, της συμμετοχής στις διαλέξεις, στα εργαστήρια και στις ερευνητικές ομάδες, και αναφέροντας επίσης τις προοπτικές επαγγελματικής πορείας και περαιτέρω (μεταπτυχιακών-διδακτορικών) σπουδών που ανοίγονται μετά το πέρας της φοίτησης στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.

Ακολούθησε διεξοδική παρουσίαση οδηγιών για διάφορα φοιτητικά θέματα, από την κα Μαργαρίτα Μαστοροδήμου, υπάλληλο της Γραμματείας του Τμήματος, καθώς και ενημέρωση, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Κωνσταντίνο Χαϊκάλη, αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται από την «Πρόσβαση», δηλαδή τη δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι αρμόδια για την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, απαντώντας σε πολλές απορίες πρωτοετών φοιτητών, τα περισσότερα από τα μέλη του διδακτικού/ερευνητικού προσωπικού καθώς και από τα μέλη του διοικητικού/τεχνικού προσωπικού του Τμήματος.

Ως Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων καλωσορίζουμε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές μας και τους ευχόμαστε να έχουν μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά!

Ευχόμαστε σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές μας να έχουν καλές σπουδές και μια καλή φοιτητική ζωή!