ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Η αγορά της αγροτεχνολογίας υπό την οπτική ενός νέου μηχανικού

από | 2024-Μαρ-17 | 1ης Σελίδας, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες, Φοιτητικά

Την Τρίτη 26/3 και ώρα 11.00 (στη ΔΙΑΛ-3), στο πλαίσιο του μαθήματός Εφαρμογές Συστημάτων Ακριβείας στην Πρωτογενή Παραγωγή, είναι καλεσμένος ο κ. Λάμπης Πατσιανωτάκης, απόφοιτος του τμήματος ΗΜΜΥ ΠΘ και συνεργάτης του κ. Ξενάκη σε θέματα τεχνολογίας στη Γεωργία Ακριβείας. Η ομιλία αφορά κυρίως στους φοιτητές που παρακολουθούν το παραπάνω μάθημα, αλλά μπορεί να την παρακολουθήσει και όποιος άλλος φοιτητής ή συνάδελφος επιθυμεί.

Στην ομιλία θα εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους ένας νέος μηχανικός, με φρέσκιες εμπειρίες από το ακαδημαϊκό περιβάλλον, βιώνει την αγορά της αγροτεχνολογίας. Ενδεικτικά:

  • Ποια είναι η αντίληψη του κόσμου για τις νέες τεχνολογίες και ποια η διείσδυση αυτών;
  • Ποιες είναι πλέον οι συνθήκες και ποιες τεχνολογίες είναι απαραίτητες;
  • Ποιες είναι οι απαιτήσεις υλικού και λογισμικού στην αγορά αυτή;
  • Πώς η βιομηχανία και οι ακαδημαϊκοί φορείς μπορούν να συνεργαστούν για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Σύντομο βιογραφικό oμιλητή

Ο Πατσιανωτάκης Λάμπης, μεγαλωμένος στην επαρχία του νομού Ηρακλείου, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Eργάστηκε 2.5 χρόνια στην Βολιώτικη Centaur Analytics, που εξειδικεύεται στην προστασία αποθηκευμένων ξηρών τροφίμων με χρήση ΙοΤ και ΑΙ. Πλέον εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος στην Κρήτη, με συνεργασίες όπως το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC), ως τεχνικός σύμβουλος και με την drone-services ως μηχανικός ενσωματωμένων συστημάτων, ενώ ετοιμάζει εγχείρημα για την ψηφιοποίηση βιομηχανιών του πρωτογενούς τομέα. Είναι μέλος τόσο του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) όσο και του Electronics for AgriFood Special Interest Group που υπάγεται στο Circuits and Systems Society του ΙΕΕΕ.