ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Ενημέρωση Μαθητών για το ΤΨΣ

Αν είσαι μαθητής Λυκείου σε αναζήτηση Τμήματος Πανεπιστημιακών Σπουδών και αναρωτιέσαι κατά πόσο το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων μπορεί να σε εφοδιάσει με γνώσεις και ικανότητες που θα σου επιτρέψουν να διαλέξεις τι θα κάνεις στο μέλλον και όχι να σε διαλέξουν, εδώ θα βρεις για ευκολία συγκεντρωμένους συνδέσμους στις σχετικές πληροφορίες.

Εν τάχει, το Τμήμα καλύπτει τη θεωρητική θεμελίωση των τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και επιπλέον δίνει έμφαση στην ένταξη αυτών σε ευρύτερα Ψηφιακά Συστήματα που λύνουν πραγματικά προβλήματα. Αυτή η “χρηστική” διάσταση της Πληροφορικής σε Ψηφιακά Συστήματα (δηλαδή σε συστήματα που διαχειρίζονται πληροφορίες σε ψηφιακή μορφή) και μάλιστα προς κατευθύνσεις που είναι συνδεδεμένες με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μια πρωτοτυπία που δεν υπάρχει σε πολλά άλλα Τμήματα Πληροφορικής και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από το σύνολο των μαθημάτων επιλογής του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών.

Επιπλέον το Τμήμα δίνει προαιρετικά τη δυνατότητα παράλληλης λήψης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας μέσω σειράς 8 επιπλέον μαθημάτων που προσφέρονται στα τελευταία 3 εξάμηνα του Προγράμματος Σπουδών.

  1. Επαγγελματικές προοπτικές στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ): Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας” – Παρουσίαση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (pdf slides) στην Διημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (04/2023)
  2. Ποια σχολή πρέπει να επιλέξει το παιδί; (άρθρο του Γ. Κακαρόντζα, Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος)
  3. 7 λόγοι για σπουδές στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (άρθρο του Β. Γερογιάννη, Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος)
  4. Περιγραφή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (ΤΨΣ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  5. Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του ΤΨΣ
  6. Πρόγραμμα Μαθημάτων Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Πέραν αυτών, οι διδάσκοντες του Τμήματος είναι διαθέσιμοι να σου λύσουν ειδικότερες απορίες και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις πού θα συνεχίσεις τις σπουδές σου!