ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Erasmus+: Κινητικότητα Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων

από | 2023-Μαρ-20 | Ανακοινώσεις, Φοιτητικά

Από το γραφείο Erasmus+ σχετικά με την κινητικότητα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών) και υποψηφίων διδακτόρων.

Το πρόγραμμα Erasmus δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μετακινηθούν με φυσική παρουσία από 5-30 ημέρες σε συνδυασμό με υποχρεωτική εικονική συνιστώσα με τους εξής 2 τρόπους:

  1. Μεικτή Κινητικότητα (Blended Intensive Program – BIP): Σχεδιάζεται και υλοποιείται από τουλάχιστον τρία ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο site του γραφείου ERASMUS: http://erasmus.uth.gr/gr/spoudes/βlended-intensive-programmes. Οι φοιτητές λαμβάνουν μέρος σε BIP προγράμματα έπειτα από προκήρυξη του εκάστοτε Τμήματος.
  2. Βραχυχρόνια Κινητικότητα: Για να μπορεί να εφαρμοστεί η βραχυχρόνια κινητικότητα για σπουδές, θα πρέπει το Τμήμα να αποφασίσει (μέσω της Συνέλευσης του Τμήματος), ότι μπορεί να υποστηρίξει την εικονική συνιστώσα και από μέρους του. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει συμφωνία για σπουδές (inter-institutional agreement) μεταξύ δυο ιδρυμάτων και να επιλεχθεί short mobility (βραχυχρονια κινητικότητα). Στη περίπτωση πρακτικής άσκησης δεν υπογράφεται συμφωνία, αλλά στη περίπτωση αυτή ο φοιτητής θα πρέπει να αναγράφει στο Learning Mobility και την εικονική εκπαίδευση. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε αυτού του είδους την κινητικότητα έπειτα από συμμετοχή τους στις αντίστοιχες προκηρύξεις που ανακοινώνονται από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση
Αρετή Μπανιά
International Relations Office – Erasmus+
Τηλ. 2410 684727