ΓραμματείαSecretariat: 2410 684574 | ΦοιτητικάStudents: 2410 684387 g-ds@uth.gr
Επιλογή Σελίδας

Digital Systems Event #03 & #04: 11 & 12 -Μαρτίου-2024 @17:00

Τα Digital Systems Events είναι ανοικτές διαδικτυακές εκδηλώσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  που αφορούν σε διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές που έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και των εφαρμογών Ψηφιακών Συστημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Περισσότερα στη σελίδα των Digital Systems Events.

Εφαρμογές της Ψηφιοποίησης στον Τομέα της Υγείας: Σύντομη Επισκόπηση

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Διάλεξη #1 – Δευτέρα 11/3/2024 17:00 – Αίθουσα ΔΙΑΛ 2 του κτηρίου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων – Διοίκησης Επιχειρήσεων

Εφαρμογές της Ψηφιοποίησης στον Τομέα της Υγείας: Σύντομη Επισκόπηση

Η διάλεξη παρέχει μια εισαγωγή στη ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας, εξετάζοντας τις διαστάσεις της ψηφιοποίησης στη διάγνωση και θεραπεία, στις κλινικές και οργανωτικές διαδικασίες σε νοσοκομεία και ιατρεία, στην ανταλλαγή και παροχή κλινικών πληροφοριών, σε σύγχρονες μορφές υγειονομικής φροντίδας, στην αυτονομία του ασθενούς και στην έρευνα. Εξετάζονται ορισμένα εργαλεία και εφαρμογές της ψηφιοποίησης, όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς σε επίπεδο νοσοκομείου και ιατρείου, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η διάλεξη καταλήγει με τη συζήτηση ορισμένων προκλήσεων που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας.

Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Ημέρα(ες)

:

Ώρα(ες)

:

Λεπτό(ά)

:

Second(s)

Διάλεξη #2 – Τρίτη 12/3/2024 17:00 μμ – Αίθουσα ΔΙΑΛ 2 του κτηρίου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων – Διοίκησης Επιχειρήσεων

Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Η διάλεξη εξετάζει την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κλινική ιατρική, στη δημόσια υγεία και στην έρευνα καθώς και τις προκλήσεις και τις ηθικές διαστάσεις της. Αναφέρεται στη χρήση Μηχανικής Μάθησης και Βαθιάς Μάθησης για την ανάλυση κλινικών δεδομένων, την υποστήριξη της διάγνωσης και θεραπείας και την πρόληψη νοσημάτων. Τονίζει την ανάγκη για μελέτες για τις επιπτώσεις των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία και την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως την έλλειψη διαφάνειας και την προστασία δεδομένων. Καταλήγει στη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης ως εργαλείου για τη βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεχή έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα.

Δρ. Γεώργιος Ράπτης - Σύντομο Βιογραφικό

Δρ. Γεώργιος Ράπτης - Σύντομο Βιογραφικό

Καθηγητής Πληροφορικής με ειδίκευση στην Ψηφιακή Υγεία (OTH Regensburg, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, Γερμανία)

Ο Γιώργος Ράπτης (Prof. Dr. med. Dipl.-Inform.) είναι Καθηγητής Πληροφορικής με ειδίκευση στην Ψηφιακή Υγεία στο OTH Regensburg, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Γερμανία. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας και Πληροφορική στο Πολυτεχνείο του Darmstadt. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ασφάλεια πληροφοριών και η προστασία δεδομένων στην ιατρική, η διαχείριση ταυτότητας στο σύστημα υγείας καθώς και οι υποδομές ψηφιακής υγείας σε εθνικό επίπεδο, τα πρότυπα και η διαλειτουργικότητα.

Ο Γιώργος Ράπτης είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας στο OTH Regensburg, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Μηχανικής του Regensburg (RCBE) και μέλος του Κέντρου Επιστημών και Τεχνολογίας Υγείας του Regensburg (RCHST). Είναι μέλος του eHealth Stakeholder Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Rapporteur Interoperability στη Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών (Standing Committee of European Doctors, CPME), Εκπρόσωπος της Επιστήμης στη συμβουλευτική επιτροπή του γερμανικού Εθνικού Οργανισμού Ψηφιακής Υγείας (gematik) και μέλος του Συμβουλίου Διαλειτουργικότητας (Interoperability Council) του γερμανικού συστήματος υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας: https://ehealth.rcbe.de